Derventske meraklije

Evo da predstavim jedan novi album koji će uskoro u prodaju,a radi se o grupi Derventske meraklije u kojoj pjevaju Milovan Mićo Marjanović i Brane Savković. 

Za ovu izvornu grupu ću biti slobodan pa reći da je naslijedila legendarnu grupu Bosanske meraklije gdje je pjevao i snimao Mićo Marjanović i Brane Tadić. A svi se dobro sjećamo njihovih velikih hitova sa ploče kad su i počinjali sa snimanjem "nesta para,nesta prijatelja i sanjam o kućici maloj" A nakon te ploče nastaju Bosanske meraklije na čelu sa Mićom Marjanovićem a sa njim su pjevali Jakov Čičak,Brane Tadić te Juka Čičak. 

U mojoj evidenciji je da postoji šest kaseta grupe Bosanske meraklije.

Bilo je to ukratko o Bosanskim meraklijama a sada čekamo da izađe novi album Derventskih meraklija a siguran sam da ćemo imati šta poslušati. Kako saznajem da se na albumu nalazi jedna lijepa pjesma o pokojnom Brani Tadiću,ali i jedna lijepa o prošlim vremenima,ali i još lijepih pjesama....

 

 

Potrudio sam se da pronađem i neke stare omote meraklija da bi se prisjetili lijepog razdoblja izvorne pjesme. A također možete i poslušati dvije lijepe pjesme,kako se nekada pjevalo.

Podijeli

Flag Counter

Trenutno online

Kontaktirajte nas

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.