Izvorna grupa

                                                   Tajne Uspomene

 

Izvorna grupa Tajne uspomene u kojoj pjevaju Antonija Popić (rođ.1956) i Kaja Barbarić (rođ.1959) i Marko Barbarić dolaze nam iz sela Velika Bukovica općina Derventa,a poznato nam je da iz Derventskog kraja dolaze mnoge velike izvorne grupe počevši sa našim legendama Begićima.Grupa Tajne uspomene je nastala osamdesetih godina,točnije aktivno djeluju od 1984. godine,a svoj prvi album izdale su 1986.godine za Beogradski yugodisk.Album je nosio naziv Moj lola violinu svira. Prije nego što su snimili prvi album znali su zapjevati na veseljima,dok ih jednom prilikom nije čuo i vidio Ante Bubalo koji je u to vrijeme bio već naveliko popularan u izvornoj muzici.On im je ponudio da će im napraviti tekstove i dogovoriti snimanje,što su one pristale, ispočetka misleći samo za uspomenu. Na prvom albumu violinu je svirao Pavo Kovačević a šargiju Marko Janjiš.Kad su završili snimanje na pitanje koji je naziv grupe ostale su bez riječi,jer o tome nisu razgovarali.Da bi Marko Janjiš predložio da se zovu Tajne uspomene,pošto se u jednoj pjesmi spominju tajne uspomene,na što su oni pristali i tako je nastao naziv grupe.Kad je kaseta izašla krenuli su i nastupi,a prvi je bio po sjećanju Antojnije u Brčkom,a poslije je krenula popularnost,te su započeli svoju bogatu karijeru,i slove kao najbolja izvorna grupa gdje su izvođači žene.

Do danas su snimili 11 albuma,na kojima su još svirali  Josip Džepina i Ivan Martić violinu i Pejo Čičak šargiju,a na nastupima su surađivali i sa mnogim drugim sviračima.

Kaja i Marko Barbarić danas žive u Zagrebu,a Antonija Popić sa svojom obitelji je nastanjena u Slavonskom Brodu,ali redovito posjećuju svoj rodni kraj Veliku Bukovicu koju su zbog rata morali napustiti 1992. godine.

Svim obožavateljima Tajnih uspomena poklon prvi album Moj lola violinu svira koji možete skinuti  ovdje.Dole ispod možete pogledati omote kaseta Tajnih uspomena,ali nažalost nisu omoti svih kaseta koje ću ako dobijem dodati u komplet.

70bpxpvx9rdkl5p4rzmg.jpg s0jghajtkmeemk5d236o.jpg26k6zra86x85e0uzqit.jpg ga5lxjpun8hgurc47nz.jpg l840oj0yxljph2zf4thv.jpg  8euff4i7pd0p87l08o.jpg 8zsyacxtxjr6woo7e16.jpg  tloxf1lfftfb1q398570.jpg bk5fu850a5taqgcna4as.jpg 6tj7kx3na2uds6o5z1k9.jpg85qe6d1w9e11yhmx9kn6.jpg

Podijeli

Flag Counter

Trenutno online

Kontaktirajte nas

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.