posavina.org

Istaknuto

Sve po jednu marku (Tue, 14 Aug 2018)
Štipaljke, mušičarke, haljine, ribaće, tangice, amuleti, zastave, lažne trepavice Push Up grudnjaci, umjetna kosa, i ko zna što još, danas gostuje u našem gradu. Dan uoči velike Gospe, pred vašar u Odžaku, sjati se cijela županija na jednom mjestu.
>> Read More

Nakon Singapura i Švicarske milijunska ulaganja usmjerava prema Orašju (Mon, 13 Aug 2018)
ORAŠJE - Na prostoru Poduzetničke zone Dusine Orašje stigao je novi milijunski ulagač koji namjerava otvoriti tvrtku i zaposliti domaće kadrove. Maxhof grupa prepoznala je povoljan zemljopisni položaj i uvjete poslovanja, a vlasnik tvrtke Ivica Turza ne skriva zadovoljstvo započetim biznisom u Orašju.
>> Read More

Odbojka preko Posavskog kola (Mon, 13 Aug 2018)
Odžak se može pohvaliti jednim od najboljih terena za odbojku na pijesku u Bosni i Hercegovini. Izgrađen je prošle godine na Stadionu sportskih igara. Na njemu je, u okviru ovogodišnjeg Posavskog kola, jučer odigran turnir za vetarane u organizaciji Vetarana OK Napredak iz Odžaka.
>> Read More

Tamo dole, vamo gore! (Sat, 11 Aug 2018)
S moga balkona vidi se cijela čaršija. Mislim, ovdje, u Austriji. Ispod njega se nekad kočoperio Franjo Josip, i s peruškom na glavi šetao s caricom Elizabetom.Od devedesetih je čaršija puna našeg svijeta. E, sad vam je taj moj balkon, moja cijela avlija, na kojoj se nalazi mala božja bašča, počevši od pelagonija, oleandera, miloduva, lijepe kate, preko palmi svih vrsta, i to sve iz naših krajeva, pa do peršuna zasađenog u kutiju od kikirikija. Ama ljudi moji, kakva bih ja Posavka bila kad na svom balkonu ne bih imala bar jednu šljivu. Posavka bez šljive je kao država bez zastave.
>> Read More

Bosno moja u srcu te nosim (Sat, 11 Aug 2018)
Sunce na vrijeme izlazi i zalazi. Muhe i komarci također. Omorina ne izostaje. Pokoji oblak se ukaže. Kiša se strpila dok ne odu Gastarbeiteri. Imamo dovoljno vode, i paradajza.Okružena riječima, koje razumiju samo oni koji su odrasli ovdje, guštam zalazak sunca, lavež psa i povike djece.
>> Read More

Podijeli

Flag Counter

Trenutno online

Kontaktirajte nas

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.