posavina.org

Istaknuto

NAJVIŠE BOLI PRIJATELJEVA PLJUSKA (Tue, 15 Jan 2019)
Podsjetilo me ovo na proljeće 1993. godine kada su branitelji na crtama obrane 108. HVO brigade u potpunom okružju u Boderištu kod Brčkog odolijevali napadajima srpskih vojnika na svoja ognjišta, a istoga dana u Bijeljini se jelo i pilo i slavilo drugarstvo sprskih junaka s nekim tada visokim dužnosnicima Herceg-Bosne. Dakle, nisu Srbi išli u Mostar ili Čapljinu, nego su naši išli na noge Srbima.
>> Read More

Šutnja koja odjekuje (Tue, 15 Jan 2019)
U zagrebačkoj Galeriji Vladimir Flakovac, u sklopu Narodnog sveučulišta Dubrava, 14. siječnja 2019. posthumno je otvorena izložba akademske slikarice Tanje Malešević „Šutnja“. Riječ je o akademskoj slikarici koja je preminula 2017. godine u svojoj 53. godini, na svoj rođendan. Dolazi iz slikarske obitelji, otac Duško slikar i profesor, majka Maja, slikarica, dok je brat Bogdan književnik i povjesničar umjetnosti.
>> Read More

Sve u svoje vrijeme (Mon, 14 Jan 2019)
Svima koji me znaju poznata je moja ljubav prema selu, biljkama, a naročito moje nastojanja da neobične, egzotične biljke presadim iz tuđih vrtova i dalekih krajeva i prenesenim ovdje, u svoj svijet, svoj život. Tako sam, 2014 godine, iz Afrike, iz Gane, donijela neobičnu biljku koju dotada nikad prije nisam vidjela niti znam kako se zove.
>> Read More

O domoljublju hrvatskoga naroda u Goričanu (Mon, 14 Jan 2019)
13. siječnja prisjetili smo se žrtva hrvatskih junaka u Gvozdanskom 13. siječnja 1578. godine, kada su živote izgubili, a nisu se htjeli predati turskoj vojsci predvođenoj Ferhat – pašom. Veličanstven je to primjer domoljublja i žrtve za svoj narod. No, u našoj Domovini ima mnogo sličnih primjera. Jedan od najupečatljivijih jeste tzv. “Goričanska Republika”.
>> Read More

SAMO ONI KOJI BRANE SVOJ DOM MOGU SE ZVATI BRANITELJI (Sun, 13 Jan 2019)
Sisački biskup mons. Vlado Košić je, između ostaloga, pozvao sve hrvatske kćeri i sinove da ljubav prema Domovini branitelja Gvozdanskog bude čitavoj Hrvatskoj trajno nadahnuće kako se treba žrtvovati za bližnje, nama danas, ali i novim naraštajima. Istaknuo je i neupitnu činjenicu kako se braniteljima mogu zvati samo oni koji se brane, a ne oni koji napadaju i osvajaju, ruše i ubijaju.
>> Read More

Podijeli

Flag Counter

Trenutno online

Kontaktirajte nas

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.