posavina.org

Istaknuto

Banjolučki biskup mons. dr. Franjo Komarica za “www.posavina.org”: (Sun, 14 Oct 2018)
Banjolučki biskup mons. dr. Franjo Komarica za “www.posavina.org”: MEĐUNARODNI JE PLAN ISKORJENJIVANJE HRVATA-KATOLIKA IZ BIH - Molim Boga da upoznam sebe i ambijent oko sebe, da mi dade snage da svijet mijenjam na bolje. I baš zato kucam na mnoga vrata donoseći dramatičnu dijagnozu da je u jednom cijelom narodu nemilosrdno slomljena kralježnica. Taj narod više ne hoda ni pogureno kao što je hodao pod turskom vlašću. On sada puže. On nema snage ni da se podigne malo – na koljena.
>> Read More

13 susret Garevačkih hodočasnika u Mariji Bistrici (Sun, 14 Oct 2018)
Vjernici Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije kao i našeg Doborskog dekanata, a među njima i 23 Garevljana na čelu sa župnikom vlč. Antom Stijepanović hodočastili su u subotu, 13. listopada trinaesti puta u Nacionalno svetište u Mariju Bistricu i to u duhu gesla „Donosimo Evanđelje svima“.
>> Read More

Putovanje dugo već pola stoljeća (Sat, 13 Oct 2018)
Malo je Posavljaka, a još manje Domaljevčana, zaljubljenika posavske pjesme uz violinu i šargiju, koji ne znaju pjesme Luce i Marice. Izvorne pjesme pjevaju s dušom i srcem, pronoseći tako posavski glas daleko od rodnoga kraja.
>> Read More

Hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Mariju Bistricu (Mon, 08 Oct 2018)
Hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Mariju Bistricu Trinaesto hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu, održat će se u subotu, 13. listopada 2018. Preporuča se organizirana hodočašća prijavit izravno u Svetište ili Ordinarijatu. Svakako treba planirati da hodočasnici stignu na vrijeme kako bi se prije Svete mise mogli ispovjediti te obaviti osobni zavjet i osobnu pobožnost. "U godini koju ćemo u pastoralnom radu proživljavati u duhu misijske animacije pod geslom Donosimo evanđelje svima po trinaesti put pozivam svećenike i vjernike da uzmu učešća u našem godišnjem hodočašću u Nacionalno Marijansko svetište-Marija Bistrica. Ove godine to je 13. listopada, jer je uobičajeno da to bude druga subota u mjesecu listopadu. Iako su skromne mogućnosti, posebno jer su mnogi bez stalnog zaposlenja, ali uz dobru volju, i u skromnim mogućnostima naći će se načina da, iz svake župe, bude onih koji će se odazvati i hodočastiti u Svetište u pratnji svojih svećenika. Uvijek je drag i blagoslovljen susret s našom Nebeskom Majkom u molitvi, pokori i djetinjem pouzdanju. Ovo hodočašće je prigoda da se vjernici koji su, u ratu i neposredno poslije rata, prognani i oni koji su ostali na svojim ognjištima, pod okriljem zajedničke Nebeske Majke, ponovno susretnu. Brojni naši vjernici koji žive u Hrvatskoj, gdje su našli svoj novi dom, a korijenom su iz naših župa, rado dođu kako bi kod Gospe susreli svoje rođake, nekadašnje susjede i prijatelje. Blagoslovljen je susret u radosti kada nas Majka Marija okuplja. Neka i iz našeg srca pođe radosni Veliča kao što je Marija uskliknula u susretu s Elizabetom. Na taj način kroz susrete čuvamo pamćenje i sjećanje na svoje korijenje. Ovim hodočašćem želimo izraziti svoju odanost i vjernost, ali i osposobiti svoja srca da budemo svjedoci vjere i ljubavi u našem svagdanjem životu. Uz iskreni pozdrav svima, želim uspješnu organizaciju hodočašća, te neka nas u životu prati zagovor naše nebeske Majke i Božji blagoslov", poručio je kardinal Puljić u svom pozivu. Program: - 11 sati počinje Sveta misa na otvorenom koju predvodi kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski u koncelebraciji s mons. Franjom Komaricom, biskupom banjolučkim. - 14.30 sati je zajednički križni put, koji završava u crkvi pozdravom Gospinu liku. (kta)
>> Read More

GAŠPAREVIĆ: AKO BOŠNJACI IZABERU KOMŠIĆA USLIJEDIT ĆE ŽEŠĆA POLITIČKA KRIZA U BiH (Fri, 05 Oct 2018)
Naš suradnik Pejo Gašparević je u izjavi za središnji Dnevnik TV1 u Sarajevu komentirao predstojeće izbore u BiH koji će se održati 7.10. 2018. Prilog s njegovom izjavom možete pogledati u vremenskoj dionici od 10,07 minute do 11,33 minute ovog Dnevnika.
>> Read More

Podijeli

Flag Counter

Trenutno online

Kontaktirajte nas

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.